TEAMWORK IN HET NIEUWE WERKEN: VERBINDING ALS SLEUTELWOORD VOOR PRODUCTIEF EN EFFICIËNT WERKEN
22 februari 2023 

TEAMWORK IN HET NIEUWE WERKEN: VERBINDING ALS SLEUTELWOORD VOOR PRODUCTIEF EN EFFICIËNT WERKEN

Het nieuwe werken. Steeds meer wordt duidelijk dat onze systeem van werken niet meer past in onze huidige tijd. In onze maatschappij, in waar onze verlangens en onze verwachtingen liggen. We verschuiven als land zijnde steeds meer naar een kenniseconomie, wat inhoudt dat ons werk niet langer meer van ons vraagt om ergens fysiek aanwezig te zijn om ons werk uit te kunnen voeren. Zeker met de huidige technologie. En dat hebben we de afgelopen jaren ook ondervonden. En toch schuurt het, merken we dat er moeite is om een nieuwe balans te vinden in al deze mogelijkheden. En ik denk dat het sleutelwoord in deze balans “verbinding” is.


Ik weet nog goed het moment dat we tijdens de Corona pandemie uit de lockdown gingen, het nieuwsbericht dat we weer naar kantoor mochten. Bij de koffieautomaat was het drukker dan normaal, de koffiebreaks duurden langer dan normaal en vaker dan ooit te voren was het gezelliger bij die koffie automaat. Even oneerbiedig gezegd waren we met z’n allen die kudde koeien die in het voorjaar voor het eerst weer de wei in mochten. Sorry, maar echt waar!


DAT WAS VOOR MIJ WEL DE EERSTE HERKENNING IN HOE ZEER WIJ MENSEN HET SOCIALE CONTACT, DE VERBINDING MET ELKAAR WAARDEREN EN OOK NODIG HEBBEN.


Maar anderzijds is de verbinding aan ons privé leven iets wat kansen kreeg door het niet altijd op kantoor hoeven zijn. We konden meer thuis zijn, vaker. Voor mezelf sprekend als vader zijnde kon ik meer tijd doorbrengen met mijn kinderen. Er vaker zijn voor ze als ze hulp nodig hadden. Ook hier merk je dat de verbinding privé zoveel goeds voor jou en je omgeving doet.

En nou hoor ik je al denken, ja hoor mooi praten heb je. Maar kantoordagen zijn echt zo druk, kom daar niet aan werken toe, die teams meetings die maar uit de grond gestampt worden zijn energie vretend, thuis word ik continu afgeleid door partner en/ of kinderen. Doe mij maar gewoon weer zoals het vroeger was! En dat is nou net hetgeen wat ik zó jammer vind. Want het heeft zoveel te bieden, en jazeker ook uitdagingen dat ga ik niet ontkennen. Maar dit is nu precies de balans die we voor onszelf mogen gaan vinden.


WELKE (WERK)OMGEVING PAST HET BEST VOOR JE EN HOE KUN JE ALS TEAM ZIJNDE PRODUCTIEF EN EFFICIËNT WERKEN ALS JE NIET ALLEMAAL OP DEZELFDE PLEK BENT.


En ik wil daar mee helpen. Met Mind@L.E.A.N. wil ik een bijdrage leven aan het (werk)geluk van professionals binnen een productief- en efficiënt werkend team.  En hoe ik dit wil doen is met enerzijds met Mindset, je leren om op andere manier naar situaties te kijken. Voorbeeld, ben je weer geïrriteerd en van slag als je gestoord wordt in je werk omdat je zoon hulp nodig heeft met zijn huiswerk… Of heb je je dag hier op ingericht en ben je dankbaar dat je hem kan helpen, zijn vooruitgang van dichtbij kan zien en meer mee krijgt dan je ooit tijdens een 10 minuten gesprek te horen gaat krijgen? Zeg mij maar wat je meer energie en voldoening gaat geven.

Anderzijds wil ik mijn LEAN kennis en ervaring meegeven. Binnen lean management kijken we naar waar de waarde in processen ligt en hoe je deze waardestroom weet te optimaliseren. Ik wil met je gaan kijken naar waar voor jou je waarde ligt, hoe we deze waarde binnen een team kunnen afstemmen op elkaar en waardestroom creëren waarin zowel teamlid, team en organisatie baat bij heeft. Ik kan je tools geven voor het creëren van jou ideale werkplek, werkzaamheden binnen het team in kaart brengen, hoe en wanneer je communiceert binnen je team en hoe output gemonitord wordt.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen