Mijn missie:

Ik neem je mee naar de werkomgeving van morgen. 

Het nieuwe werken waarin meer werkgeluk,

productiviteit en efficiëntie behaald wordt.

En waarmee we samen werken aan een duurzamere maatschappij.

"We leven allang niet meer om te werken maar we werken om te kunnen leven. Laten we dan ook dat leven weer centraal zetten"

Mijn naam is Erik Vosman en ik vind dat het tijd is om op een ander manier naar ons werk te kijken.


ik ontdekte dat we sinds jaar en dag in organisaties kijken met de visie dat zolang ons werk waarde moet toevoegt aan product of dienst, we efficiënt werken. Maar het is tijd om de waarde van de mens weer centraal te laten staan. En dit begint door meer te gaan kijken onze persoonlijke waarden. En dat deze waarden samen met die van de organisatie het uitgangspunt zijn voor hoe en waar we ons werk doen.

Eén van die waarden voor mij is mijn kinderen, mijn gezin. En wat ik mij realiseerde afgelopen jaren is dat doordat we thuis kwamen te werken ik veel meer regie wist te pakken over mijn werk in combinatie met mijn rol als vader. Er overviel een soort van rust. Want de waarde die ik al die jaren nastreefde, resulteerde vaak in ren en vlieg werk tijdens pauzetijden, eerder van kantoor weg om snel je dingen te kunnen doen en ‘s avonds je werk af te maken. Een ratrace die ik nog te veel om me heen zie gebeuren.Ik woon in Zwolle, met mijn 2 fantastische kinderen. Een dochter van 15 jaar en een zoon van 12 jaar oud. Mensen om mij heen vinden mij een doorzetter, sociaal en zorgzaam. Familie en vrienden vind ik dan ook heel belangrijk. Er voor hun kunnen zijn maar ook klaar staan voor iemand anders, dat is wat mij kenmerkt. Ik ben iemand die graag wil ontzorgen en meedenken. Waar ik in mijn kracht sta is met implementeren en optimaliseren. Proactief, creatief en met een dosis aan humor en enthousiasme mensen begeleiden en zorgen dat zij over de middelen beschikken om hun werk uit te voeren. Dat is waar ik mijn energie uit haal. En daarom ben ik begonnen met mijn onderneming; ENLIVEN.

Ik wil je laten zien dat een andere manier van werken mogelijk is. Dat door waarden van medewerker en organisatie centraal te laten staan in de afspraken en werkprocessen, je zult zien dat er met meer plezier en energie gewerkt wordt en dat dit efficiënter en productiever is voor de organisatie.


En deze veranderde kijk op werk vraagt ook een andere aanpak hoe we werk inrichten. En daarin ben ik jou partner. 

Voor mij heeft de vrijheid en de keuze om mijn eigen ritme te pakken en productief te zijn op mijn manier zoveel bijgedragen aan mijn werk en leefgenot dat ik het echt zo jammer vind om te horen dat dit bij lang niet iedereen zo voelt en daar wil ik verandering in brengen. Dat iedereen mag en kan werken in zijn of haar eigen ritme en eigen plek. Van kantoor, thuis of elders.“Lifestyle” meets “Workstyle”