ENLIVEN. Waarom?

Sinds vorig jaar gestart als ondernemer met mijn onderneming Mind@L.E.A.N. Afgelopen tijd was dit nog met name gericht op interim werk op gebied van planning en projectmanagent. Vertrouwd omdat ik dit werk ook al jaren hiervoor heb gedaan.  Maar nu heb ik bewust gekozen om, om te schakelen. Om mens en organisatie meer te gaan helpen vanuit mijn eigen idee en visie. En daar hoorde ook een nieuwe naam bij: ENLIVEN! 

Waarom? Enliven staat voor verlevendigen. En met het verlevendigen van onze werkcultuur wil ik de verbinding, het werkgeluk en ook de efficiency en productiviteit binnen teams vergroten.  Om de balans te vinden tussen wat ik noem workstyle en lifestyle. Door te kijken wat er als individu nodig is om werkgeluk te vinden, productief te zijn en hoe dit gefaciliteerd kan worden zodat het team, de organisatie efficiënt blijft functioneren. En het remote/ hybride werken staat hier in centraal.


Ik ben nu gestart met een onderzoek naar wat er leeft binnen organisaties, waar leidinggevenden tegenaan lopen omtrent het hybride werken. Hiervoor heb ik 8 vragen waarmee ik een indicatie wil krijgen hoe dit onderwerp leeft. En hoe ik mijn dienstverlening daarop aan kan passen. Zou je hier ook aan mee willen werken dan vind je de vragen via de volgende link: Onderzoek naar het hybride werken

“Remote werken, dat is werken op afstand; palmbomen, zee, strand en laptop.”


Ik zal heel eerlijk zijn, ik ben met het remote werken in aanraking gekomen via Meetings in the Sun, van Alex Malone. Alleen was dit nog op basis van hele andere redenen…

Remote werken, dat is werken op afstand; palmbomen, zee, strand en laptop. Je kent het wel. Voor mij was destijds de situatie dat ik in dienst was bij een organisatie waar ik als interim professional gedetacheerd werd bij diverse opdrachtgevers. En omdat ik en mijn “echte” collega’s dus altijd ergens anders waren hadden we dus altijd een afstand tot elkaar.  Mooi aanknopingspunt alleen had ik nooit gedacht dat dit aan de basis zou staan van mijn missie als ondernemer. Pas later viel het kwartje, nou ja zeg maar rustig 2 euro munt.


“Never underestimate how wrong you can be”

is mij wel eens verteld.

Na diverse online programma’s en een Helweek from Home (lees hiervoor deze blog) later zit ik in de auto naar Amsterdam. Ik had inmiddels voor mezelf uitgesproken dat ik wilde gaan ondernemen.  Ik luisterde de podcast van Alex, ‘Uitdagingen van het remote werken’ en daar kwam hij binnen.  Als een bom sloeg binnen waarom ik werd getrokken naar het remote werken. Door wat ik jaren om me heen had gezien, hoe ik jaren zelf had geleefd en hoe ik de op dat moment heersende pandemie had ervaren en wat dit me had gebracht. En daar ontstond het vertrekpunt naar mijn missie naar wat ik de wereld te bieden had.

Wat ik mis, wat wordt gemist binnen vele organisaties is de verbinding. Hoe houden we als collega’s die soms door heel het land zwerven de connectie met elkaar. Iets wat ook naar boven kwam tijdens de pandemie toen we ook nog eens helemaal thuis kwamen te zitten. We grepen naar een dagelijkse zoom meeting die vaker saai, futloos en doelloos was dan dat deze energie gaf. En dat had ook meteen impact op de productiviteit en efficiency.


"Op afstand werken stopt niet met het activeren van een online omgeving,
het slechts een beginpunt waarvandaan we nu nog vele stappen te zetten hebben.”


Daarentegen kwam mijn struggle van het combineren van werk en gezin in een heel ander licht te staan. Want ik kreeg meer regie over mijn eigen tijd. Ik vond het heerlijk om tijd met mijn kinderen door te brengen, helpen met school e.d. Nu zal ik niet zeggen dat het altijd hosanna was maar over het algemeen vond ik het fantastisch dat ik nu meer van hun ontwikkeling mee kreeg dan ik in een 10 minuten gesprek van ze zou horen.

Ik zeg vanuit mijn gedachte nu ook wel dat we in een tijd leven waarin “workstyle” en “lifestyle” steeds meer samen komen. In deze tijd hechten we meer en meer waarde aan datgene wat we belangrijk vinden, naast werk.  En worden deze twee werelden steeds meer met elkaar geïntegreerd. Daardoor kunnen we de verbinding met ons thuisleven meer omarmen maar moeten we er voor waken de verbinding met onze werkgever, onze collega’s niet te verliezen. Daar hebben we nu een balans in te vinden. En dat is waar voor mij nu remote werken voor staat, voor te gebruiken is. Kies die werkplek die zorgt voor die verbinding, die er voor zorgt dat je productief en efficiënt bent als individu en ook als team.


Meer werkgeluk, verbinding, energie en vrijheid binnen je team. Maar niet ten koste van productiviteit en Efficiëntie!


Mijn missie voor de nieuwe werkomgeving. Ik wil je laten zien dat dit mogelijk is. Dat door een andere manier van werken, door waarden van medewerken en organisatie centraal te laten staan in de afspraken en werkprocessen je zult zien dat teamleden niet alleen efficiënter samenwerken, productiever zijn maar ook gelukkiger zijn en met meer plezier en energie hun werk doen.

En deze veranderde kijk op werk vraagt ook een andere aanpak hoe we werk inrichten. En daarin wil ik jou partner zijn. Samen gaan wij;

  1. jouw team laten functioneren en tegelijkertijd vrijheid bieden.
  2. creëren het vertrouwen en het inzicht, zonder dat dit ten koste gaat van het resultaat. 
  3. maken we op basis van dit nieuwe werken de organisatie duurzamer en aantrekkelijker voor de toekomst

wil jij ook meer balans, verbinding en vertrouwen binnen jouw team? Neem contact op voor meer informatie. En als je mee wil werken aan mijn doelgroep onderzoek, dan vind je de vragen via de volgende link: Onderzoek naar het hybride werken

 

Zou ik heel erg waarderen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen