HELWEEK FROM HOME! OF TOCH NIET ZO “HEL” ALS HET KLINKT?
22 februari 2023 

HELWEEK FROM HOME! OF TOCH NIET ZO “HEL” ALS HET KLINKT?

Wat nu als je een week lang leeft op een manier die anders is dan die je gewend bent. Wat kun je dan allemaal bereiken? Deze vraag staat centraal voor de Helweek from Home van Meetings In The Sun En het triggerde mij wel (goh echt…, ja anders had ik dus ook niet meegedaan).

We leven op dit moment in een wereld die volledig op z’n kop staat. We hebben ons het afgelopen jaar op allerlei manieren moeten aanpassen aan steeds veranderende omstandigheden. Maar hebben wij door onze aanpassingen het ritme die wij graag willen? Halen wij het maximale uit onze dagen? Of staan we nog altijd op het standje overleven en zijn we aan het hopen dat we weer snel naar het oude kunnen? Ik zal niet zeggen dat dit, hier en nu, het nieuwe normaal moet zijn. Nee, het gaat de basis vormen voor een nieuw normaal! En met de Helweek from Home wilde ik die basis gaan leggen. En oh my…. wat een beleving was deze week!

Een week lang geen social media, geen tv, geen afleidingen en letten op je eet en drinkgewoontes. Zo gezond mogelijk leven deze week. Om 5:00uur opstaan met 400 man. Starten met sporten, daarna kennissessies volgen, werksessies en ’s avonds een afsluiting. Tussendoor gewoon mijn werkzaamheden en verder werken aan mijn dromen en doelen. Klap op de vuurpijl deze week: een nacht doorhalen. Gewoon de hele nacht met elkaar online zijn, werken aan je ideeën, je dromen en de eerste stappen zetten. Voor je gevoel weer even terug naar je studententijd waar je met huisgenoten een nacht doorhaalde om dat ene project af te krijgen.

 Maar met name ook een week van verbondenheid, met 400 man je successen delen en ook je leermomenten. Begeleidt door een fantastisch team van Meetings In The Sun die deze week samen met ons beleefde. Niet alleen de coach voor ons waren maar ook openhartig, eerlijk en met ontzettend veel energie en enthousiasme mee deden.  Echt waar, als er nu nog iemand tegen mij zegt dat je niet kan verbinden met anderen door alleen maar online te zijn; You’re damn wrong!

De grootste take away van deze week? Dat die ene factor die er voor zorgt dat je niet het leven leid dat je graag wil, die ene factor die er voor zorgt dat jij niet lekker je dag door komt, dat je soms gefrustreerd bent van het thuiswerken, het nergens heen kunnen, laag in je energie zit aan het einde van je dag, die ene factor dat ben…..jezelf! Echt sorry, maar het is waar. We willen graag wijzen naar een ander maar echt jij hebt de controle om het anders te doen. Kijk naar je gewoontes, je patronen en je ritme. En ga eens bij jezelf nadenken past dit bij mij? Levert dit het maximale voor mij op? En als het antwoord nee is ga dan eens kijken wat je anders zou kunnen doen.

“Die ene factor die er voor zorgt dat je niet het leven leidt dat je graag wil, die ene factor die er voor zorgt dat jij niet lekker je dag door komt, die ene factor dat ben…..jezelf!

Dit deden wij deze hele week. Wat zijn je gewoontes, je patronen. Hoe houd jij focus door de dag? Of laat je je continue afleiden? En wat kun je daar dan aan doen? Hoe is je time management? Wat plan je als eerste in? Want dit zou eigenlijk tijd voor jezelf moeten zijn. Plan je eigen tijd!

Vervolgens hadden we dus de dag met als thema “uit je comfortzone stappen”. En dit is toch wel de dag die mij het meest bij is gebleven. Met name door de sessie die we hadden met Alex Malone oprichtster van Meetings In The Sun. Hierin werden we geconfronteerd met onze eigen belemmerende gedachte en onze angst waarom we dingen juist NIET doen. En werden we uitgedaagd om dat vandaag dus juist WEL te gaan doen. En dat deed ze op een gegeven moment op een wel heel doeltreffende manier die insloeg als een bom.  Heel leuk werd er even gedropt dat er, at random, iemand uit de groep werd gekozen om het digitale podium op te komen en zijn of haar inzichten van deze week te delen… Ho, wacht even. We zitten hier heel veilig achter ons scherm, gemute, lekker in de chat naar jou te luisteren en nu gaan we dus de mogelijkheid krijg om voor 400 man even onze leermomenten te delen? Kortom chaos in de groep. Echt!

In de community van die week heb ik toen beschreven wat dit met mij deed. En dit wil ik graag ook hier met jullie delen:

“REN REN! Ren voor je leven!”

Dit was toch wel wat door mijn hoofd schoot vanmorgen tijdens de sessie met Alex. Hoezo at random iemand uitkiezen… hier heb ik dan geen controle op, dit wil ik niet, dit kan ik niet, blah blah, blah.  En dan is het zo gek om te zien dat eigenlijk al mijn gedachten terug te lezen waren in de chat, huh hoe kan dat nou ik lees wat ik denk. Wat bijzonder om mee te maken hoe wij met elkaar geconnect zijn.  En dan hoor ik… hé er zijn er ineens 4 weg ik kijk op en zie daar die topper, recht tegenover me. pfiew. Ik was het niet, mijn ego heeft gelukkig niet stiekem op dat kruisje gedrukt.


Maar wat bijzonder om dit mee te mogen maken, bewust te worden van mezelf. Want ik vertoon dit gedrag dus al jaren. Onder vergaderingen uit proberen te komen waar ik moet presenteren, liever luisteren ipv mijn mening geven (dat doe ik pas als ik alles overdacht heb en iedereen aangehoord, want ik zal toch eens wat anders vinden), bij verjaardagen zorgen dat ik als eerste binnen ben zodat de rest naar mij toe moet komen i.p.v. een volle kamer in stappen en dat ik mezelf mag laten zien. Echt zo bizar dat dit me jaren lang zo gevormd heeft. En wat de omgeving ook altijd tegen me zei, want op werk presteer ik gewoon goed, word ik gewaardeerd en ziet men mijn kwaliteiten en toch is er iedere keer dat stemmetje dat ik mezelf niet goed genoeg vind.

Ik ben er klaar mee, klaar met deze manier van leven. Ik geniet iedere dag van deze week met jullie. Wat we met elkaar delen en wat ik ook in te brengen heb. Ik dans zoals ik nog nooit gedanst heb. Niet klein en pas als de hele dansvloer vol staat. NEE ik dans hier alleen, op een lege vloer waar iedereen buiten zowel voor als achter mijn huis kan zien en bewonderen. Ik vind het spannend, zeker maar ik dans grootser dan ooit! Ik geniet, ik leef, ik leef in vrijheid! Doel bereikt. Dank jullie wel!

Daarna de volgende uitdaging; een complete nacht wakker blijven. Eerst een bonte avond met z’n allen online en compleet uit je plaat gaan voor een vol uur lang. Van salsa vibes tot heerlijke happy hardcore. In één woord: Magisch! En daarna volle bak weer verder.

Het is bizar wat zo’n nacht weer met je doet, op een gegeven moment kom je tot stilstand, weet je niet meer hoe je verder moet. Geef je op? Kun je met wat je afgelopen week geleerd hebt shiften en weer die energie pakken? Maar ook de volgende dag. Dan komt de man met de hamer. Je krijgt die dip. Luister je naar jezelf? je lijf? Durf je er aan toe te geven om die dag niet alles te doen wat je normaal doet? Kortom heb je die innerlijke rust om voor jezelf te kunnen kiezen. Voor mezelf moet ik zeggen dat na het dipje in de ochtend ik prima de dag door kwam, ik stond AAN, ik had een nieuw bewustzijn ontdekt en voelde me heerlijk!

Het heet dan een helweek en natuurlijk is het best pittig soms, maar als ik zie hoe je er vervolgens uit komt is het alles behalve een hel!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen