LAW OF ATTRACTION; EERST GELOVEN DAN ZIEN!
22 februari 2023 

LAW OF ATTRACTION; EERST GELOVEN DAN ZIEN!

Het wordt ons mannen wel eens verweten dat we te weinig (aan)voelen…
Nu wil ik niet direct een pleidooi gaan houden voor alle vrouwen dat ze helemaal gelijk hebben en dat dit nu toch écht eens moet veranderen… Maar toch, voor zowel mannen als vrouwen, alsjeblieft laten we wat meer vanuit ons gevoel gaan spreken en handelen! Dat gaat zo’n verandering voor je zijn in alles wat je wilt bereiken.

De law of attraction, wet van aantrekkingskracht of wet van creatie. Zo wordt deze wet genoemd werkt voor iedereen op elk moment, net zoals de zwaartekracht. Je ziet hem niet maar hij is er wel. En volgens deze wet kun jij alles krijgen wat je maar wil. Vraag en het wordt gegeven is het heel plat gezegd. En nu hoor ik je denken, hmmm ja hoor tuurlijk. Ik hoef het alleen maar te vragen en dan plop daar is het. Heb jij te lang in de rook van Aladdin’s lamp gezeten ofzo Vosman?! Nee hoor echt niet maar in de basis werkt het echt zo.

Natuurlijk is het niet achter over zitten en maar wachten. Nee je zult zelf wel in actie moeten komen. Waar het om gaat is dat je goed bij jezelf beseft welk gevoel, datgene dat jij graag wilt, je geeft. Want dat gevoel is key. Die moet je vasthouden en op basis daarvan ga je actie ondernemen richting jou doel. En dan zul je kansen gaan herkennen. En deze kansen moet je gaan grijpen. Niet gaan twijfelen, niet gaan overdenken want dan maak je die goede energie waar je in zit kapot. Houdt dat gevoel vast, pak je kansen en je zult zien dat je datgene krijgt wat je verlangd.

“Meer voelen en minder denken, want That’s where the magic happens!”

-uitspraak van Kim Munnecom-

Ik ben hier de afgelopen jaren bewust mee bezig geweest en wat is dat een verandering voor mij in mindset, in mijn geluksgevoel geweest en wat een mooie dingen zijn er op mijn pad gekomen. Het begon allemaal met het luisteren van de podcast van Kim Munnecom, businesscoach en expert op het gebied van de law of attraction. Haar passie, enthousiasme en bedrevenheid wakkerde iets bij mij aan. Ze wist mij te raken, confronterende vragen te stellen en daarmee mij een heel andere denkwijze te laten ontwikkelen. En dat alleen nog maar met een podcast. Ik kreeg daarmee ook het verlangen dat als iemand mij verder zou kunnen helpen dan was zij dat wel, maar ja mijn eigen belemmerende gedachte was dat ze alleen maar vrouwelijke ondernemers coachte dus tsja helaas ik moest het met de podcast doen. En toch… het gevoel bleef, ik had al wel eens contact met haar gehad, ze hielp me met een paar dingen op weg en toe was daar opeens de Law of Attraction Mastery, de online training van haar. Die lag zo maar ineens binnen mijn bereik. Laten we zeggen mijn eerste manifestatie, ik had een verlangen en de kans werd mij gegeven. Een no-brainer dus en heb mij direct aangemeld.

En nu hoor ik je weer denken, je goed voelen ok, dat kan ik. Maar natuurlijk niet altijd er gebeuren nou ook eenmaal dingen in je leven die minder leuk zijn. True! Natuurlijk kunnen we niet altijd happy de pappy zijn. Ik ben dat ook zeker niet altijd. Maar nu komt het, hetgeen waar ik zoveel aan gehad heb:

“Je kunt de dingen in je leven niet altijd controleren, wel hoe je er mee om gaat.”

En dat was echt een eye opener voor mij. Het gaat over hoe jij omgaat met tegenslagen. Ga je gefrustreerd met vingers wijzen, iedereen de schuld geven en er bij de pakken neer zitten? Believe me, dat was ik ook. En dan geef je dus datgene wat je niet wil aandacht, je krijgt dan dus datgene wat je niet wil. En omdat je er aandacht aan geeft blijf je in dat gevoel zitten en krijg je meer van dat. “Alles wat je aandacht geeft groet”. Toch? Dus waarom focussen op datgene wat je niet wil…

WET VAN AANTREKKING & MIND@L.E.A.N.

En dit werkt op alle vlakken, materiële dingen, mensen ontmoeten, kansen krijgen, werk. En iets waar ik als ondernemer voor sta, je werksituatie!

We hebben het afgelopen jaar best wat te incasseren gehad, ik geloof niet dat ik dat verder hoef uit te leggen. Velen van ons kwamen thuis te zitten met werk. Ik dus ook en om heel eerlijk te zijn…. ik vond het heerlijk. Hoe en waarom precies leg ik in een ander blog nog wel eens uit. Feit is dat ik het ideaal vond om mijn eigen ritme te bepalen. En ook hier gaat het er weer om hoe ga je met de situatie om? Ik heb collega’s, mensen gezien en gehoord die er van baalden, gefrustreerd waren noem maar op. En dan ga je eens opletten hoe zij hun werk aanpakken: tussen de hobby spullen van je partner zitten te werken, onder de hoogslaper van je kinderen, tijdens een zoom meeting verder werken op een 2e scherm. En het dan gek vinden dat je niet fijn thuis kan werken. Nee duh!

Ook hiervoor geldt dan, wat wil je? Hoe wil je dat je werkplek er uit ziet? Wat heb je nodig? Waar voel jij je fijn bij? Hiermee wil ik helpen. Vanuit lean management wordt ons geleerd om naar de werkvloer te kijken en de processen die daar plaatsvinden. Jou kamer, jou huis is nu de werkvloer en we kunnen met dezelfde methode hier naar kijken. Lean, Mindset & Wet van aantrekking, de combi die ik gebruik in mijn methode.

Over de schrijver
Reactie plaatsen